Patta & Umbro lanceren twee heerlijke retro voetbalshirts

Het voetbalshirt wordt steeds meer een fashion item en daar is deze samenwerking tussen Patta en Umbro een perfect voorbeeld van. Vooral die retro vibes doen het tegenwoordig goed en ook wij worden er helemaal wild van. Deze tweede samenwerking met historische voetbalshirts is een ode aan Patta’s hometown Amsterdam. Niemand minder dan Stanley Menzo was er sterk bij betrokken, die sowieso bekend stond om zijn kleurrijke tenues.

Patta x Umbro Football Jersey 2018 Collection

De nieuwe Patta x Umbro collectie bestaat uit twee ‘uitshirts’ met een design dat stamt uit het seizoen 90′-91′. Het ene shirt heeft een paars en zwart geometrische kleurencombinatie, met een geborduurd Patta logo en het Umbro logo op de borst. Op de voorzijde is Patta in het groot op een wit vlak geplaatst voor nog meer retro-vibes. De klassieke look wordt echter helemaal afgemaakt door de zwarte kraag.

Het andere shirt heeft een blauw en witte geometrische kleurencombinatie. Ook hier zijn de geborduurde Patta en Umbro logo’s op de borst te vinden. De Patta ‘sponsoring’ voorop ziet er wat subtieler uit door het ontbreken van een wit vlak en ook de geknoopte kraag is behoorlijk anders. Deze keer wit en een tof detail in de vorm van blauw met rode strepen. Als klapper op de vuurpijl is het iconische nummer 14 op de rug geplaatst.

De Patta x Umbro Football Jersey 2018 Collection is vanaf 17 maart verkrijgbaar in store bij Patta Amsterdam en Londen. Vanaf 19 maart zijn de shirts via de online webshop verkrijgbaar. Hier ga je zeker mee scoren tijdens het festivalseizoen.