FIFA 20 gaat penalty’s en vrije trappen behoorlijk op de schop gooien

Het duurt nog ruim drie maanden totdat FIFA 20 gelanceerd wordt, maar inmiddels weten we wel al een paar dingen die gaan komen. Zo werd in de eerste trailer duidelijk dat we een soort FIFA Street terug gaan zien in de vorm van VOLTA Football. Nu zijn er ook beelden opgedoken van pingels en vrije trappen bij FIFA 20 tijdens het EA event waar de nieuwe game onthuld werd.

Nieuwe vrije trappen in FIFA 20

Spelers zullen in FIFA 20 meer controle hebben over de baan van de bal bij een vrije trap. Via de rechter stick kun je beter effect aan de bal toevoegen, juist voor topspin gaan of voor helemaal geen effect. De zogeheten ‘knuckleball’. Je kunt dus beter zelf bepalen of je ‘m langs de muur draait, eroverheen dipt of een soort ‘zwabberbal’ produceert.

Nieuwe penalty’s in FIFA 20

Ook de penalty’s worden flink onderhanden genomen en dat is maar goed ook, want veel gamers hadden daar nog behoorlijke moeite mee. De pingels zullen daarom toegankelijker (oftewel ‘gemakkelijker’) en leuker worden, maar tegelijkertijd ook realistischer. Toch zal er voor de doorgewinterde FIFA speler genoeg ruimte zijn om op dit gebied een hoger skill-niveau te bereiken dan de gemiddelde gamer. Hieronder kun je een penalty shootout in FIFA 20 checken.

Uiteraard zullen de aangepaste standaardsituaties niet de enige veranderingen zijn. Nog voordat de eerste officiële trailer gelanceerd werd hoorden we al over 5 veranderingen die we in FIFA 20 terug gaan zien. Gaat de nieuwe FIFA dan eindelijk weer voor wat positiviteit rond de game zorgen?