Dit is de beste manier om binnen/rond de zestien af te werken in FIFA 20

FIFA 20 is inmiddels al maanden geleden gelanceerd, dus we mogen hopen dat het scoren wel een beetje lukt. Toch kan het altijd een stukkie efficiënter. Als je binnen/rond de zestien richting een efficiëntie van 100% wilt gaan dan hebben we de beste manier gevonden om dat te bereiken. Check dit.

Afwerken in FIFA 20

FIFA Pro BorasLegend heeft een ‘verborgen techniek’ gevonden die hij omschrijft als het ‘driven finesse’ schot. ‘Verborgen’ omdat ‘ie niet in de instructies van FIFA zelf staat. In FIFA 19 was dit type schot ook al aanwezig, maar volgens de gamer is ‘ie in FIFA 20 nog effectiever. Je kunt het een beetje omschrijven als een strak geplaatst schot en is dus perfect in en rond het zestienmetergebied. Vooral als je voor de lange hoek kiest.

Hoe voer je het ‘driven finesse’ schot uit in FIFA 20?

Voer een finesse schot uit door de schietknop te combineren met R1 (PS4) of RB (Xbox). De R1/RB knop moet je in blijven houden totdat het schot helemaal uitgevoerd is. Het schot mag veel kracht krijgen, dus ga voor ongeveer 3 balkjes aan kracht. Dan volgt het belangrijkste: je moet van het finesse schot namelijk een ‘driven’ finesse schot maken. Dat doe je door net na het schieten snel op L1/LB te klikken. Niet inhouden, alleen klikken. De timing is hierbij essentieel. Net nadat je schieten hebt losgelaten en net voordat de speler de bal raakt is het perfecte moment.

Voor een iets gedetailleerdere uitleg kun je natuurlijk nog even onderstaande video van BorasLegend checken. Zoals altijd raden we in ieder geval aan om het eerst flink te oefenen voordat je het ook daadwerkelijk in de wedstrijden gaat proberen.

Mocht je op zoek zijn naar meer FIFA tips dan ben je hier sowieso aan het goede adres. Zo leer je bijvoorbeeld binnen een minuut hoe je de perfecte vrije trap neemt in FIFA 20.