PES 2017 krijgt een flinke upgrade om te concurreren met FIFA

Terwijl bijna alle voetballiefhebbers FIFA 17 spelen vergeten we bijna dat er nóg een grote voetbalgame is: PES 2017. Het is een strijd tussen twee games die al jarenlang gestreden wordt en die eigenlijk ook al jarenlang wordt gewonnen door FIFA, zeker als het op het aantal spelers wereldwijd aankomt. Konami kan dus elke verbetering hard gebruiken om tot de hoogte van FIFA te stijgen en zo’n verbetering hebben ze nu te pakken. Het is vanaf nu namelijk mogelijk om PES in 4K kwaliteit te spelen op de PS4 Pro.

PES heeft natuurlijk het nadeel dat ze niet de rechten op bepaalde clubnamen hebben, dat stadions namen hebben waarvan je nog nooit hebt gehoord en ook de shirts zien er niet echt uit zoals ze er in het echt uitzien, maar dat kun je tegenwoordig van de graphics niet meer zeggen. Zeker niet sinds deze 4K upgrade. De nieuwe graphics mode gaat de visuals verbeteren, maar ook de gameplay zelf. Betere details in de gezichten van de spelers en een verbeterde frame rate maken het een soepelere en betere ervaring.

bale-pes

Maar laten we wel eerlijk zijn: het was ook hard nodig. FIFA 17 was namelijk al even beschikbaar in 4K en dan kan de grootste concurrent niet achterblijven. Hoe dan ook, dit is goed nieuws voor de PES Die Hards.

Leestip: 5 redenen waarom gamen goed voor je is