PES 2018 voegt het icoon der iconen toe aan de game

De lijst ‘Icons’ die dit jaar beschikbaar zijn in FIFA 18 is indrukwekkend met namen als Ronaldo, Ronaldinho, Pele, Maradona, Gullit en ga zo maar door. Toch is het der iconen is dit jaar te vinden bij PES 2018. Sinds deze maand zal het namelijk mogelijk zijn om met niemand minder dan onze Johan Cruijff te gaan ownen.

Johan Cruijff bij PES 2018

Konami, de ontwikkelaar van PES, kondigde het grote nieuws eind vorige week aan. De reden waarom Cruijff wel beschikbaar is bij PES en niet bij FIFA is eigenlijk vrij logisch. FC Barcelona is namelijk een officiële partner van PES en de legendarische nummer 14 kan toch wel een beetje gezien worden als Mister Barça, naast dat hij natuurlijk ook dé meest legendarische Ajacied is. Hieronder de video waarin het nieuws aangekondigd wordt door Konami.

Johan Cruijff wordt toegevoegd aan de MyClub Legends en je kunt ‘m dus gaan gebruiken binnen MyClub, wat vergelijkbaar is met FIFA’s Ultimate Team modus. Ondanks het feit dat legendes als Romário en Maradona al in het spel zaten, wordt Cruijff hoogstwaarschijnlijk de allerbeste speler van PES 2018. Maar ja, da’s logisch.

Toch meer een FIFA fan dan PES? Dan zit er iets moois aan te komen, want de FIFA 18 World Cup modus wordt waarschijnlijk sneller toegevoegd dan verwacht.