PES 2019 dropt moddervette trailer bomvol nieuwe toevoegingen

Ruim een maand geleden lanceerde Konami de eerste trailer van PES 2019 en toen waren we al onder de indruk. Vorige week was de eerste FIFA 19 trailer te zien en PES heeft niet lang op zich laten wachten om het momentum te stelen. Ze hebben namelijk een nieuwe officiële trailer gedropt tijdens het E3 event en wow, wat ziet dit er goed uit!

PES 2019 trailer

In de trailer zie je de spectaculaire beelden die draaien op de indrukwekkende FOX Engine, die sterk verbeterd is ten opzichte van de editie van vorig jaar. De spelers zien er veel realistischer uit en ook de gezichtsexpressies zijn stukke beter. Voordat we dieper ingaan op de nieuwe dingen die we in het spel gaan zien moet je echt even de trailer zien.

Nieuwe features

Dit jaar staat de individualiteit van de spelers centraal. Zo zijn er bijvoorbeeld 11 nieuwe skills toegevoegd, zoals de ‘cross-over turn’, de no-look pass, een gecontroleerde chip, het dalende schot en het stijgende schot. Al deze skills zijn in de trailer prachtig in beeld gebracht. Spelers zullen daarnaast ‘Visible Fatigue’ vertonen, oftewel zichtbare vermoeidheid. Dit zal effect hebben op de prestaties en het gedrag van de spelers. Heel realistisch dus.

Graphics

Dankzij de ‘Enlighten’ software zijn levensechte visuele effects gecreëerd en is er support voor 4K HDR op alle platforms. Real time ‘Global Illumination’ licht en schaduwen zorgen voor meer details in het publiek, realistischer gras en de terugkeer van het populaire sneeuw-effect.

Nieuwe competities & legendes

PES is dan wel de Champions League kwijt geraakt aan FIFA, maar er zijn 9 competitielicenties voor teruggekomen. Zeven daarvan (waaronder de Belgische Jupiler Pro League) waren al bekend, maar nu zien we in de trailer ook dat de Eredivisie aanwezig is in PES 2019. Lekker man! Ook zijn er twee Nederlandse legendes in het spel te vinden: Johan Cruyff en Ruud Gullit.

We kunnen niet anders dan concluderen dat we ongelofelijk enthousiast zijn geworden van deze trailer. FIFA kan dit jaar zijn borst natmaken hoor, zeker na alle kritiek die ze bij FIFA 18 kregen. Iemand heeft de nieuwe FIFA 19 trailer zelfs een hilarische update gegeven door er een ‘eerlijke trailer‘ van te maken. Niet mooier gemaakt dan het is dus, maar gewoon zoals de game waarschijnlijk gaat worden.