Pickford gebruikte ‘listig’ waterflesje bij Engeland’s gewonnen penaltyreeks

In Engeland is men nog waarschijnlijk nog steeds dronken van de overwinning op Colombia, afgelopen dinsdag in de achtste finale van het WK in Rusland. Na decennia van verloren penalty shoot-outs lukte het de Engelsen nu wel de volgende ronde te bereiken via pingels. Misschien wel de grootste held van de avond was Everton-doelman Pickford.

De 24-jaar jonge Pickford wist de vijfde Colombiaanse penalty te pakken en zat een aantal keer in de goede hoek. Nu schijnt The Mirror te weten dat het switchen van Pickford’s waterflesje hem bij de strafschoppenreeks heeft geholpen.

Pickford’s aantekeningen

Op het moment dat bondscoach Southgate de penaltyvolgorde met zijn spelers doornam gaf keeperstrainer Martyn Margetson een nieuwe fles water aan Jordan Pickford. In dit geval was dat niet zomaar een waterflesje, maar eentje waarop aantekeningen over de strafschoppennemers van Colombia stonden. Zo kon Pickford nog eens ‘rustig’ doornemen in welke hoek hij moest gaan duiken.

Pickford gaf na de wedstrijd in een interview aan dat hij en de keeperstrainer onderzoek hadden gedaan naar de Colombiaanse specialisten: ‘Falcao was de enige die zijn penalty anders nam dan normaal.’ Bij de overige penals zat hij in de juiste hoek.

Erg slim gedaan van de keeper en zijn trainer. Wie weet komt dat trucje dit toernooi er nog wel een keer aan te pas …