Pirlo bewijst dat je beter te vroeg kan stoppen dan te laat (video)

Laten we beginnen met het duidelijk maken dat we ontzettend veel respect hebben voor de carrière van Pirlo. Zelden zagen we een speler met zoveel stijl, techniek en zo’n fijne trap. Zelfs tot vrij late leeftijd presteerde hij fantastisch in Italië en het zag er allemaal zo makkelijk en moeiteloos. Toch lijkt het beste er nu vanaf te zijn, want sinds zijn vertrek naar New York lijkt het een beetje op te zijn. Of hij heeft er gewoon geen zin meer in.

Gebrek aan inzet

Zijn gebrek aan inzet begint behoorlijk op te vallen en de fans van NYCFC zijn er dan ook wel klaar mee en vragen zelfs om zijn pensioen. Afgelopen weekend werd weer pijnlijk duidelijk dat Pirlo misschien beter had kunnen stoppen na zijn periode in Italië. New York City FC verloor met 4-0 van Toronto FC met sterspeler Giovinco die twee goals maakte. Bij beide goals van de kleine Italiaan was landgenoot Pirlo echter op negatieve wijze betrokken door op een manier te verdedigen die vergelijkbaar was met de manier waarop hij tegenwoordig corners verdedigt.

Hieronder zie je de twee doelpunten van Giovinco waar Pirlo dus op negatieve wijze bij betrokken was. Bij de eerste goal stapt hij zo halfbakken als maar kan in en legt hij Giovinco eigenlijk geen strobreedte in de weg. De tweede goal is nóg erger. Giovinco schiet de vrije trap richting de kruising en terwijl Pirlo’s teamgenoten opspringen om de bal te blokken, verstopt Pirlo zich gewoon achter de muur. Bizar.

Long-range stunner, record-breaking free kick, beautiful assist…have a day, @sebagiovincoofficial!

Een bericht gedeeld door Major League Soccer (@mls) op

— Major League Soccer (@MLS) 30 juli 2017

Behoorlijk pijnlijk om te zien, want het is en blijft natuurlijk een echte legende. Je kunt het hem ook niet kwalijk nemen dat hij het avontuur in New York is aangegaan, want de omgeving is natuurlijk heerlijk en het zal vast goed betalen. Toch gaan wij door beelden als deze twijfelen aan de keuze om niet wat eerder te stoppen.

Twijfel jij ook of je nog wel moet doorgaan met voetballen? Deze 5 tekenen geven aan dat je beter kunt stoppen met voetballen.