‘De Playstation 5 verschijnt eerder dan iedereen verwacht’

Playstation’s laatste console, de PS4 Pro, ligt nog maar een half jaartje in de winkel en de meningen hierover zijn gemengd. Natuurlijk zien de games er in 4k beter uit, maar verder voegt de Pro niet veel toe ten opzichte van de normale PS4. Bij Sony zijn ze echter al druk bezig met de PS5 en volgens een betrouwbare bron gaat die eind 2018 al komen.

Playstation 5

Analist Damian Thong van Macquarie Capital Securities houdt zich veel bezig met de gaming industrie en hij voorspelde eerder al de komst van de PS4 Slim en PS4 Pro. Om deze reden wordt aan zijn nieuwste voorspelling behoorlijk veel waarde gehecht. Toch zou het opvallend zijn, want normaal gesproken zit er meer tijd tussen de lancering van een volledig nieuwe console dan de voorspelde 5 jaar tussen de PS4 en PS5.

Ter vergelijking: tussen de PS2 en PS3 zat 6 jaar en na de PS3 moesten gamers wereldwijd maar liefst 7 jaar wachten op de PS4. Zoals we al zeiden kreeg die laatste console nog maar een half jaar geleden ook nog eens een flinke upgrade (Pro). De gedachtes dat dit een tussenmodel is blijken dus te kloppen als Playstation daadwerkelijk aan het eind van volgend jaar al de PS5 presenteert.

Xbox Scorpio

De reden waarom ze dan al de nieuwe Playstation presenteren is nog niet bekend, maar het zal alles te maken kunnen hebben met de Xbox Scorpio die dit jaar al gelanceerd wordt. Bij Microsoft gaan ze er natuurlijk alles aan doen om de PS4 Pro te verslaan en Sony zal dat niet zomaar toelaten. Vandaar dat ze al snel met de nieuwe Playstation willen komen. Wie weet spelen we FIFA 19 dus al op de PS5. Of Xbox Scorpio natuurlijk.

Leestip: Oneindig veel games spelen op je PC en PS4 met Playstation Now

Bron: Manners