Dit is de 911 GT2 RS: de snelste straatlegale Porsche ooit

Voetballers en dikke wagens is een combinatie die behoorlijk vanzelfsprekend. Het liefste willen ze ook nog een beestje dat niet vies is van hoge snelheden. Dan zit je bij Porsche sowieso al gebakken, maar met deze nieuwe 911 GT2 RS heb je de perfecte combo te pakken. Hij ziet er namelijk niet alleen gruwelijk uit, maar is ook nog eens de snelste Porsche ooit waar je ook echt mee de weg op mag.

Porsche 911 GT2 RS

Omdat de buitenkant voor zich spreekt duiken we maar meteen onder de motorkap. De 3,8 liter zescilinder met dubbele turbo levert een vermogen van maar liefst 700 pk op. Vertaald naar snelheid komt dat neer op een topsnelheid van 340 km/u en zit je binnen 2,8 seconden op de 100 km/u. Deze 911 is dus ongeveer net zo snel als de 918 Spyder, wat het topmodel is van Porsche en een miljoen euro kost. De 911 GT2 RS is wat goedkoper: €354.300.

Het interieur ziet er trouwens ook gewoon heel erg goed uit. De combinatie van Alcantara, zwart leer en carbon geeft het een sportieve, maar tegelijkertijd ook luxe look. Daarnaast is het materiaal dat gebruikt wordt ook nog eens heel licht en dat draagt verder bij aan de ongekende snelheid van de wagen. Hieronder vind je trouwens een heel vette video van de nieuwe bak, inclusief het geluid wat ‘ie maakt. Heerlijk!

Ben jij meer fan van de Porsche Cayenne? Dan moet je deze versie echt even checken, want dat is gegarandeerd de dikste Cayenne die je ooit hebt gezien.