Dit wordt het fenomenale nieuwe stadion van Tottenham Hotspur

Het huidige stadion van Tottenham Hotspur (White Hart Lane) is van binnen een mooi en sfeervol stadion, maar wanneer je de buitenkant ziet oogt het allemaal vrij verouderd. Binnenkort gaat er heel wat aan veranderen. Het Noord-Londense bedrijf INK Studio ontwierp, samen met de architecten van Populous en de club, het vernieuwde stadion dat plek gaat bieden aan 61,000 toeschouwers. Het gaat de zoveelste parel worden in de toch al indrukwekkende skyline van Noord-Londen.

Het maken van deze gedetailleerde afbeeldingen heeft uiteindelijk anderhalf jaar geduurd. INK Studio, dat net zoals Tottenham zelf gevestigd is in Noord-Londen is erg trots op het resultaat en blij met de kans die ze kregen van hun streekgenoot.

As North London locals we’ve always had a soft spot for Tottenham Hotspur Football Club, so when they approached us to debut their all-new stadium to the world we jumped at the chance. In highlighting its multi-use, sculpted appearance and the impressive single tier home stand; we aimed to showcase London’s future largest club ground as a landmark for both Spurs and the city.

Nieuw stadion Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur Public Realm

Het stadion, en de grond eromheen, gaat niet alleen functioneren als voetbalstadion, maar ook als stadion voor NFL wedstrijden. Daarbij zal het gehele complex dienen als sport-, vrijetijds- en entertainmentbestemming. Het zal ruimte bieden voor indoor extreme sporten zoals klimmen, een hotel met 180 slaapkamers, 579 nieuwe woningen, een medisch centrum en een groot publiek plein met verschillende activiteiten.

Eén van de hoogtepunten (letterlijk) is de Sky Walk op 40 meter hoogte. Een spectaculaire trekpleister voor fans en toeristen die het mogelijk maakt om het stadion te beklimmen en een rondje te maken op het dak.

 nieuw stadion tottenham hotspur skywalk

Het adembenemende nieuwe stadion is in ieder geval iets wat bij de torenhoge ambities van de club past: het bereiken van de absolute top in Londen, Engeland en uiteindelijk de wereld. Men verwacht dat het stadion in 2018 klaar is.

Leestip: Dit wordt het prachtige nieuwe stadion van Atletico Madrid