Precies 15 jaar geleden maakte Ronaldo zijn debuut voor United (video)

Het was de zomer van 2003 toen Manchester United ruim £12 miljoen neertelde voor een Portugees wonderkind van Sporting. Cristiano Ronaldo was de naam. Behalve dat zijn achternaam bekend voorkwam was het voor velen een onbekende. Lang zou dat niet duren, want hij maakte al snel indruk. Eigenlijk vanaf de eerste minuten in het rode shirt al. De dag dat hij zijn debuut maakte voor United is vandaag precies 15 jaar geleden.

Debuut Ronaldo voor Manchester United

Op 16 augustus 2003 speelden The Red Devils tegen Bolton Wanderers en in de 61e minuut werd de 18-jarige Ronaldo er bij een 1-0 voorsprong ingebracht door Sir Alex Ferguson. De jonge Cristiano was niet bang om direct de trucendoos open te gooien en was constant dreigend. Natuurlijk maakte hij ook wat foutjes, maar het zelfvertrouwen waar hij mee speelde was indrukwekkend. Hij versierde een penalty en gaf een paar goeie voorzetten. Eentje waar Ruud van Nistelrooy uit moest scoren, maar helaas miste zijn kopbal precisie.

Uiteindelijk won United de wedstrijd met 4-0, mede dankzij de jonge Portugees. Na dat half uurtje was al duidelijk dat United een toekomstig wereldtopper in huis had. George Best, één van de beste United spelers ooit, was zwaar onder de indruk:

‘Het was ongetwijfeld het meest opwindende debuut dat ik ooit heb gezien. Er zijn spelers die enige gelijkenissen met mij tonen, maar deze jongen heeft meer dan alle anderen, vooral omdat hij écht tweebenig is.’

Na een aantal jaren in het rood vertrok hij naar Real Madrid en deze zomer maakte hij de enigszins verrassende overstap naar Juventus. Die transfer had een gigantische impact op de sociale kanalen van Juventus. Zelf doet hij het ook niet bepaald slecht op de sociale kanalen. Wat hij voor een Instagram post betaald krijgt is bizar!