Precies drie jaar geleden keepte David de Gea de wedstrijd van zijn leven

Al in zijn tijd bij Atlético Madrid keepte David de Gea de sterren van de hemel en daarmee verdiende hij in 2011 een transfer naar Manchester United. In het begin was het eventjes wennen in de Premier League, maar de laatste jaren is hij uitgegroeid tot één van de beste keepers ter wereld en wordt hij elk seizoen gekozen tot speler van het jaar bij United. De wedstrijd van zijn leven keepte hij ook in Manchester, thuis tegen Everton op 5 oktober 2014.

Drie wereldreddingen

Het is vandaag dus precies drie jaar geleden dat de doelman zijn beste wedstrijd ooit keepte met drie absolute wereldreddingen, waarvan één gestopte penalty. Dat was overigens de eerste penalty die Baines miste in de Premier League. Vooral de laatste redding verdient een staande ovatie, want die verrichte hij in de 93e minuut. United won de wedstrijd uiteindelijk met 2-1 door goals van Di Maria en Falcao, maar de echte held was natuurlijk David de Gea.

En dan te bedenken dat United slechts €20 miljoen heeft betaald voor deze geweldenaar. Wij adviseren Mourinho in ieder geval om er alles aan te doen om De Gea uit handen van Real Madrid te houden.

Bij het andere team uit Manchester staat dit seizoen trouwens ook een hele fijne keeper in de goal. Met zijn bijdrage aan het spel is Ederson enorm belangrijk en uit deze beelden blijkt dat iedere keeper hier een voorbeeld aan kan nemen.