De prijzen van voetbaltenues in Nederland vergeleken: Ajax het duurste

De Nederlandse transfermarkt gaat binnenkort sluiten en dus zijn de voetbalselecties bijna definitief. Het is natuurlijk verstandig om dan pas je tenue te kopen, want anders kun je wel eens de pineut zijn met een speler die alsnog vertrekt. Nadeel aan de tenues is dat ze tegenwoordig zeer prijzig zijn. Kleding prijsvergelijker Dresscode.nl deed onderzoek en legde de prijzen van wedstrijdoutfits van alle Eredivisieclubs naast elkaar.

We kunnen alvast melden dat uit het onderzoek blijkt dat een compleet wedstrijdtenue van Ajax het duurste is van alle clubs. Fans van Willem II zijn het goedkoopst uit.

Grote verschillen in prijzen

Je kunt niet bij alle clubs in de Eredivisie een compleet wedstrijdtenue kopen. Bij 11 van de 18 maar. Gemiddeld betalen de fans €132,56 voor een compleet tenue, inclusief bedrukking. Voor een thuisshirt inclusief bedrukking, broekje en sokken betalen fans van Ajax €167,85. De goedkoopste, bij Willem II dus, betalen voor dezelfde combinatie €104,35.

Los shirtje bij Feyenoord het duurste

De meeste fans houden het bij een shirt van hun favoriete club en dan ben je bij Feyenoord het duurst uit. Toch wel opvallend, aangezien zowel Feyenoord en Ajax in adidas shirts spelen. Het verschil is dan ook minimaal, want een Feyenoord shirt kost €90 en die van Ajax €89,95. Het PSV shirt (Umbro) staat op nummer drie met €84,99. Buiten de traditionele top 3 betaal je bij Vitesse het meeste voor een shirt: €79,95.

Het goedkoopste shirtje is bij promovendus Fortuna Sittard verkrijgbaar: €49,95. Veel scheelt het niet met de andere promovendus FC Emmen, want daar is een shirt €49,99. Nog een opvallend feitje: PSV is de enige club waar je een officiële versie van het vrouwenshirt kunt bestellen.

Shirts uit de Keukenkampioen Divisie goedkoper

Het zal niet als een verrassing komen dat de shirts uit de Keukenkampioen Divisie goedkoper zijn. Alleen door de naam van de competitie zijn ze wat ons betreft al minder waard namelijk. De gemiddelde prijs voor een shirt is hier €56,75. De duurste is die van NEC (€64,95) en de goedkoopste is te vinden bij Telstar (€39,99). Dat is dan ook meteen de goedkoopste uit het Nederlandse betaalde voetbal.

Ongeacht de prijs zullen de shirtjes ongetwijfeld weer als warme broodjes over de toonbank vliegen. Voetbalfans zijn nou eenmaal trotse wezens die hun club willen representen. Toch zal het in Nederland nog niet bijna in de buurt komen van het bizarre aantal Juventus shirts met Ronaldo achterop dat verkocht werd in de eerste 24 uur na de transfer.