Napoli-president breekt met “regel” die voorkwam dat Klaassen Napoli-speler werd

Je herinnert het je ongetwijfeld nog. In de winterstop van seizoen 2017/2018 stond Davy Klaassen op het punt om van Everton verlost te raken en speler van Napoli te worden. Niets leek een transfer nog in de weg te staan, totdat de overgang op het laatste moment afgeblazen werd. Was de transfersom of de salariseis te hoog? Nee, het draaide allemaal om portretrechten.

Portretrechten? Si. De Napoli-president Aurelio De Laurentis eist dat zijn spelers 100% van de portretrechten aan Napoli afstaan wanneer ze voor zijn club voetballen. Hierdoor kunnen spelers geen extra inkomsten halen uit persoonlijke deals met sportmerken als Nike en adidas. Klaassen stond op dat moment onder contract bij Nike en om bij Napoli te mogen voetballen zou hij dat contract dus moeten ontbinden. Dat zou hem een hoop gerotzooi, maar vooral ook veel geld hebben gekost. Dat weigerde het management van de ex-Ajacied en dus ging de transfer niet door.

Dezelfde principeregel die er voor zorgde dat Klaassen geen ‘Napolitaan’ werd lijkt dit seizoen opeens verleden tijd. Aanvoerder Lorenzo Insigne tekende namelijk een contract met adidas en de president van Napoli was zo enthousiast dat iedereen nu vermoedt dat adidas na 2020 (einde contract met Kappa), of zelfs eerder, de shirtsponsor van de Zuid-Italiaanse club gaat worden: “Met deze deal verwelkomt adidas ons tot hun grote familie en daar dank ik hen voor. Ik hoop dat er tussen Napoli en adidas een continue samenwerking met andere spelers en andere initiatieven kan ontstaan. Ik weet zeker dat onze fans in Italië en daarbuiten tevreden zijn met deze nieuwe vriendschap en de economische kansen die het genereert.”

Deze bijzondere move is voor enkele media genoeg reden om te vermoeden dat het contract met shirtsponsor Kappa al voor 2020 afgekocht zal worden en adidas met ingang van 2019/2020 de nieuwe sponsor wordt. De eerste conceptshirts zijn al gemaakt.

Wij zouden het overigens heel jammer vinden als Kappa van het Napoli-shirt verdwijnt. Kijk even wat een ongelofelijke gave shirts dat opleverde!