PSG liet gisteren zien hoe je de perfecte counter uitvoert

Van een ultraduur en sterrenteam als PSG verwacht je normaal gesproken geen countervoetbal, maar als er dan een countertje tussen zit kun je het beter perfect doen zullen ze gedacht hebben. Gisteren lieten ze eventjes zien hoe je dat doet in de Franse bekerwedstrijd tegen Stade Rennes. Het bewijst nog maar eens hoe mooi countervoetbal kan zijn.

De perfecte countergoal

Het begint allemaal met een corner van Stade Rennes bij een 3-0 voorsprong voor PSG. De bal wordt in de eigen zestien veroverd en vanaf dat moment tikt PSG de tegenstander helemaal scheel. Ze blijven kalm en via een paar one touch passes komt de bal bij Veratti terecht die de bal diep geeft op Neymar. De rest gaan we nog even niet verklappen, want je moet het zelf zien om de schoonheid te erkennen.

Het is dus Neymar die het uiteindelijk afmaakt, maar de credits kunnen gerust naar het hele team. Of in ieder geval naar iedereen die bij deze heerlijke aanval betrokken was. Vooral dat laatste passje van Mbappé op Neymar maakt het helemaal af. Niet voor eigen succes gaan bij 3-0, maar het overzicht behouden en zodoende de aanval nóg mooier maken. Wat kan een counter toch mooi zijn.

Uiteraard wordt een counter perfect uitvoeren wel wat makkelijker als je de spelers kan kopen die PSG kan kopen. Denk bijvoorbeeld aan de €220 miljoen die betaalt is voor Neymar. Dit zijn 10 belachelijke dingen die je ook voor dat geld kon kopen.