Waarom 3 PSG spelers zonder naam op het shirt speelden

Afgelopen weekend begonnen verschillende Europese competities weer, waaronder de Ligue 1. Landskampioen PSG begon met een wedstrijd tegen Caen en die wonnen ze eenvoudig met 3-0. Weinig opvallends dus, maar er was wel degelijk iets opvallends te noemen. Drie van de elf basisspelers bij PSG speelden namelijk alleen met rugnummer op het shirt. Geen naam dus. Waarom?

Geen namen op de rug

De nieuwe PSG coach Thomas Tuchel verraste behoorlijk met de basisopstelling. Er was een plekje voor Antoine Bernede, Colin Dagba en Stanley Nsoki, drie 19-jarige spelers uit de jeugd. Ze droegen nummer 33, 34 en 36, maar hadden geen naam op het shirt. De reden hierachter is dat PSG de jeugdspelers van PSG, die dus nog geen vast plekje in de A-selectie hebben, nog geen vast nummer hebben gekregen en dus ook nog niet de passende naam bij het rugnummer kunnen dragen. Ze kregen niet eens een nummer toen PSG de opstelling deelden voor de wedstrijd.

Het is bij PSG standaard dat de spelers die nog geen vaste plek hebben in de A-selectie of geen profcontract hebben met nummer 33-39 spelen. Tot het moment dat ze de overstap maken naar PSG 1 spelen ze dus zonder naam op de rug. Dan weet je dat ook weer.

Als we het dan toch over PSG en de bedrukking op de shirts hebben, dan willen we je ook nog even de bijzondere bedrukking op het schitterende uitshirt laten zien.

Bron: Footy Headlines