Het nieuwe PSG thuistenue heeft een heel andere look gekregen

Afgelopen seizoen is op z’n zachtst gezegd niet gegaan zoals PSG gehoopt had. Geen titel en geen Champions League, dus dan kun je als PSG spreken over een mislukt seizoen. Volgend jaar zal dat allemaal anders moeten en dat gaan ze tijdens hun thuiswedstrijden in deze bijzondere tenues doen. De kleurencombinatie van donkerblauw, rood en wit doet het altijd goed, maar komend seizoen ziet het er allemaal behoorlijk anders uit dan in voorgaande jaren.

PSG thuistenue 17/18

De basis van het shirt is donkerblauw en meestal loopt daar een dikke rode baan overheen met witte zijkanten, maar deze keer hebben Nike en PSG gekozen voor een dunne rode streep van boven naar onder. De schouders en mouwen hebben een volledig rode kleur gekregen, terwijl die normaal gesproken helemaal blauw zijn. Het mooiste detail van het shirt zit rond de kraag. De dunne en elegante rood, witte, blauwe streep rond de nek is natuurlijk een ode aan de historie en cultuur van de club. Daarnaast is het woord ‘Paris’ achterin de nek verwerkt en aan de binnenkant de tekst ‘Ici Cést Paris’.

Het nieuwe design is even wennen, maar wij vinden het eigenlijk wel vet! Uiteraard voldoet het shirt aan alle eisen waar een modern voetbalshirt aan moet voldoet met maximale ventilatie en een strakke fit. Onder het shirt vind je een blauw broekje en blauwe sokken met in het wit opnieuw het woord ‘Paris’. Het is in ieder geval weer een tenue dat de Parijzenaren moet inspireren tot betere prestaties komend seizoen.

Het nieuwe PSG thuistenue is hier verkrijgbaar.

Leestip: Deze 7 typen auto’s herken je bij elke uitwedstrijd