‘PSV verlaat Umbro na 5 jaar voor nieuwe kledingsponsor’

De doorgewinterde PSV fans moesten toch wel even slikken toen ze na 20 jaar Nike opeens shirts van Umbro moesten kopen. Natuurlijk is Umbro een echt voetbalmerk, maar het voelde toch als een stapje terug van het grote Nike. De belangrijkste redenen waren echter dat Umbro meer ging betalen aan PSV én dat ze meer betrokken zouden zijn bij het designproces. Er werd een contract getekend tot medio 2020, maar dat lijkt nu ook het eindpunt te worden van de samenwerking.

PSV gaat van Umbro naar PUMA

Volgens Footy Headlines is het een uitgemaakte zaak dat PSV het Engelse Umbro aan het einde van het contract gaat verlaten voor PUMA. Je kunt er uiteraard vanuit gaan dat er aan het traditionele thuisshirt van PSV niet veel gaat veranderen (rood-wit gestreept), maar we zijn wel erg benieuwd hoe de andere tenues eruit gaan zien. Voordat we de eerste designs zien moeten we wel nog even wachten. Het contract met Umbro loopt tot 30 juni 2020, dus tot die tijd zal er nog niets naar buiten komen over de nieuwe samenwerking.

De meest aansprekende teams die momenteel door PUMA gesponsord worden zijn Manchester City (sinds dit seizoen) en Borussia Dortmund. Mochten de PSV fans benieuwd zijn hoe die tenues eruit zien, dan hebben we hieronder een aantal voorbeelden. Mag je zelf bepalen of je het als een vooruitgang ziet ten opzichte van de Umbro tenues van de laatste jaren.

De tenues van Dortmund zijn al jaren heel sterk, maar de eerste PUMA tenues van Manchester City willen we niet echt een succes noemen. Het zal voor PSV dus afwachten worden of het design technisch een stap vooruit of achteruit zal zijn.