Dit is het nieuwe uittenue van landskampioen PSV

Voor PSV zat het seizoen er natuurlijk al op met het behaalde kampioenschap op 15 april. De blik kan daarom alvast op volgend seizoen en daar horen nieuwe tenues bij voor de Eindhovenaren. Umbro en de landskampioen hebben het nieuwe uittenue vandaag in ieder geval al gelanceerd en werd direct gedragen in de wedstrijd tegen ADO Den Haag. En we moeten zeggen dat we het zeer zeker een kampioenswaardig tenue is geworden.

PSV uittenue 2018/2019

Het is overduidelijk geïnspireerd op het uittenue dat PSV in 1988 droeg, wat het meest succesvolle jaar uit de clubgeschiedenis is. Een exact kopie is het niet geworden, maar meer een moderne variant. Het maagdelijk wit met blauwe details zorgt voor die herkenbaarheid. Destijds had het shirt diagonale schaduwbanen in het shirt en voor komend seizoen is daar een grafisch patroon voor ontwikkeld dat heel subtiel verwerkt is. Onder de kraag op de achterzijde is nog een grafisch detail geplaatst wat refereert aan de wedstrijddag in Stuttgart, waar PSV de Europa Cup 1 won door Benfica na strafschoppen te verslaan.

Dit is ‘m dan, het nieuwe uitshirt! Wat vinden jullie ervan? ? #ADOPSV

Een bericht gedeeld door PSV (@psv) op

De eerste keer in het nieuwe shirt! Mooi? ? #ADOPSV

Een bericht gedeeld door PSV (@psv) op

Ook de blauwe uiteindes van de mouwen met het Umbro logo erop vinden wij een fraai detail. Het geheel oogt in ieder geval heel clean en classy. Schitterend werk van Umbro en PSV. De officiële release vindt op 25 mei plaats, exact 30 jaar na die historische zege. De presale is wel al begonnen, dus het nieuwe PSV uittenue is hier al te bestellen.