Heeft YouTube het officiële kanaal van PSV verwijderd?

Voetbalclubs doen steeds meer om binding te krijgen met de supporters en een belangrijk onderdeel daarvan is YouTube. Via dat kanaal kun je interviews delen, samenvattingen van wedstrijden, beelden van de voorbereiding en ga zo maar door. Ook in Eindhoven maken ze daar gebruik van, maar momenteel is het volledige PSV account van de YouTube aardbodem verdwenen.

Schending auteursrechten

De reden is (nog) niet helemaal duidelijk omdat PSV nog geen officieel statement heeft gegeven, maar YouTube geeft het aan dat het account verwijderd is omdat ze klachten van derde partijen binnen hebben gekregen met betrekking tot de schending van auteursrechten. Dit kan met een aantal dingen te maken hebben. Het eerste waar je dan aan denkt is dat er beelden gebruikt zijn waar ze geen toestemming voor hebben, maar het kan ook zo zijn dat er muziek is gebruikt voor de video’s waar ze geen toestemming voor hebben.

Hoe dan ook, ze zullen waarschijnlijk flink aan het zweten zijn in Eindhoven. De 94.000 subscribers en een ontelbaar aantal video’s zullen ze ongelofelijk graag willen houden, want anders moeten ze helemaal opnieuw beginnen. We zijn benieuwd of er later op de dag nog een statement volgt, of dat PSV het oplost samen met YouTube zonder dat er iets veranderd.

Hoe belangrijk de digitale impact van een club of speler is blijkt wel uit de cijfers van Juventus sinds Ronaldo de stap naar Turijn heeft gemaakt. Sick!