Puma begint het jaar ijzersterk met twee gloednieuwe kicksen

Vorig jaar was een jaar van extreme voor Puma. Ze namen afscheid van zowel de evoSPEED als de evoPOWER en brachten uiteindelijk het assortiment terug naar slechts twee voetbalschoenen. Eerst werd de One gepresenteerd en eind vorig jaar zagen we een paar limited edition teaser varianten van de revolutionaire Future 18.1 NetFit. 2018 begint op een net zo spectaculaire manier als dat heel 2017 voor het Duitse merk was, want er is nu alweer een nieuwe generatie One 18.1 en de officiële debuutversie van de Future 18.1 is gepresenteerd.

PUMA One 18.1

Zes maanden geleden werd de eerste generatie gepresenteerd, dus deze nieuwe komt er wel heel snel achteraan. Toch is er redelijk wat veranderd aan de schoen. De meest opvallende verandering zien we in de upper, want het deel waar je mee schiet is nu gemaakt van super zacht en dun kangoeroeleer. Het zorgt ervoor dat de schoen lichter is en dat de silhouet meer gestroomlijnd is. De golven die je over de upper ziet zijn 3D striking curves voor meer grip. Tenslotte is de zoolplaat vervangen voor een lichtere versie om het gewicht nog verder naar beneden te krijgen. Dit is immers toch een schoen die volgens PUMA alles in één heeft: fit, fast en feel.

In deze zwarte met rode uitvoering ziet ‘ie er ook nog eens heel erg goed uit. Veel beter konden ze dus niet echt beginnen met een nieuwe generatie One. De PUMA One 18.1 is hier al te bestellen.

PUMA Future 18.1 NetFit

Eind 2017 zagen we PUMA’s nieuwe paradepaardje voor het eerst en wat ons betreft was dat ook meteen de meest innovatieve schoen van het jaar. Het revolutionaire NetFit vetersysteem is iets wat we nog nooit zagen en ook echt tastbare voordelen heeft. Het ‘net’ wat je over de volledige upper ziet dient als vetersysteem, zodat jij je veters helemaal kunt strikken naar de vorm van je voeten. Letterlijk alles is mogelijk en zo kun je er precies achter komen wat de beste manier voor jou is en waardoor de schoen het meest comfortabel aanvoelt. Dikke voeten, dunne voeten, je noemt het maar op. Voor elke voet is er een manier bij deze Future 18.1.

Deze NetFit technologie is verwerkt in de comfortabele evoKNIT upper, die als een sok aanvoelt. We sluiten het technische praatje af met de RapidAgility zoolplaat die gruwelijk licht is en ontzettend flexibel. Over de technologie achter deze schoen zijn we dus razend enthousiast, maar ook het uiterlijk ziet er gewoon heel erg goed uit. Ook de eerste officiële colourway vinden wij heel tof. De combinatie van geel en zwart is iets wat we vaker zien, maar die subtiele roze details maken het echt af.

We durven zelfs te zeggen dat deze Future 18.1 de beste PUMA voetbalschoen van de laatste jaren is. De PUMA Future 18.1 NetFit is hier verkrijgbaar.

Foto’s: SoccerBible