PUMA introduceert de volledig nieuwe One 17.1 voetbalschoen

PUMA heeft nu al een opmerkelijke zet gedaan voor komend seizoen. Waar ze afgelopen seizoen nog met drie modellen actief waren op de voetbalvelden gaan ze het 2017/2018 seizoen in met slechts 2 modellen: de nieuwe One 17.1 en evoPOWER Vigor. Ze nemen dus afscheid van de evoSPEED en evoTOUCH. Dat het laatstgenoemde model niet meer terug zal keren komt niet als een verrassing, maar de evoSPEED had toch behoorlijk wat fans en was dé snelheidsschoen. Deze nieuwe kicksen zijn er echter voor de veelzijdige, multifunctionele voetballers.

PUMA One 17.1

Je zou verwachten dat de One 17.1 dan de nieuwe schoen voor snelle behendige spelers moet worden, maar dat is slechts deels waar. Het is namelijk meer een combinatie van de evoSPEED en evoTOUCH. Een allround voetbalschoen dus met het beste van beide schoenen. Zowel de evoSPEED als evoTOUCH spelers (o.a. Griezmann, Aguëro, Fabregas) zullen komend seizoen op de nieuwe PUMA One 17.1 gaan voetballen.

De schoen is eigenlijk met 3 aspecten in het avhterhoofd ontworpen: Fit, Fast en Feel. Door de eigenschappen van de evoSPEED en evoTOUCH te combineren hebben ze dat voor elkaar gekregen. De speciale noppen onder de voor- en achterkant van de schoen zorgen voor een verbeterde acceleratie en het deel evoTOUCH vind je terug in het sokje en de lederen voorvoet voor extra comfort en een betere touch. Hierdoor is de schoen zowel geschikt voor de snelle aanvaller als de tackelende verdediger.

Wij blijven het toch een opmerkelijke keuze vinden om naast de evoPOWER voor een allround schoen te kiezen ten koste van een snelle schoen. Hoe dan ook, qua looks ziet het debuut van de One 17.1 er veelbelovend uit en met een prijs van €200 voor het topmodel valt de prijs zeker mee. De PUMA One 17.1 is hier verkrijgbaar.

Leestip: Dit is het Borussia Dortmund thuistenue voor komend seizoen

Bron: SoccerBible