PUMA lanceert gruwelijke Antoine Griezmann Future 18.1 kicksen

Een kleine maand geleden presenteerde PUMA de Future 18.1 en dat is misschien wel de meest innovatieve voetbalschoen van het jaar. Die schoen werd geïntroduceerd in een sterke zwart met gele kleuruitvoering, maar nu heeft ‘ie zijn eerste écht gruwelijke make-over gekregen. Een ‘Grizi’ make-over, want deze variant staat volledig in het teken van dé man bij PUMA en Atlético Madrid. Hij zal ze vanavond dan ook voor het eerst dragen in de La Liga wedstrijd tegen Alavés.

PUMA Future 18.1 Griezmann

Voordat we naar de specs van deze schoen gaan willen we eerst het uiterlijk even uitlichten, want ze zien er wel echt vet uit hoor. Bij het ontwerpproces is Griezmann zelf nadrukkelijk betrokken geweest en dat heeft geresulteerd in een aantal persoonlijke details. Ten eerste: de custom camo is gecreëerd op basis van de silhouetten van zijn geboorteplaats Màcon. Ten tweede: op de hak zijn alle bijnamen geplaatst die Griezmann heeft verzameld op zijn weg naar de top. Grizou, Tonie, Toinou, Le Petit Diable, El Pricipito en natuurlijk Grizi. Tot slot is er nog het oog van The Wild Cat dat zijn spel als jager naar goals representeert.

Toch is het vette uiterlijk niet het meest opvallende aan deze schoen, want dat blijft volgens ons gewoon het nieuwe vetersysteem. Het NETFIT systeem zorgt ervoor dat je de veters exact naar jouw eigen wensen kunt strikken. In plaats van de standaard 12 gaatjes waar je normaal gesproken je veters doorheen haalt, heb je nu bijna oneindig veel keuze. Je moet er zelf wat mee experimenteren om erachter te komen wat je het meest comfortabel vindt.

Wat past bij je voet en geeft je de perfecte lock-down? Veel hangt af van het feit of je brede of smalle voeten hebt. Of zit je er precies tussenin? Dit systeem zorgt er eigenlijk voor dat de FUTURE 18.1 door iedereen gedragen kan worden, want je kunt de schoen op bijna elk punt strakker aanhalen of juist losser laten.

De combinatie van het revolutionaire vetersysteem en de gruwelijke Griezmann-looks maken dit echt een topschoen. De PUMA Future 18.1 Griezmann Edition is hier te bestellen.

Is het je dit seizoen trouwens opgevallen dat Griezmann redelijk vaak te vroeg wegloopt bij teamfoto’s van Atlético Madrid? De reden daarachter lees je hier.