Puma presenteert de nieuwe evoSPEED SL 17 met optische illusie

Wat doe je als voetbalschoenenfabrikant om op te vallen in een markt die elke maand nieuwe releases kent en vaak felle kleurtjes gebruikt om in het oog te springen? Juist, een nog opvallendere schoen maken. Puma presenteerde vanmorgen de nieuwe evoSPEED 17.SL ‘Optical’. Een voetbalschoen die volledig transformeert onder de stadionlichten. In eerste instantie lijkt het een volledig grijze schoen, maar als ze onder het licht komen verandert de upper van kleur en komen de Puma details naar boven. Heel cool! Een prachtige voorbode voor een nieuwe generatie evoSPEED 17.

puma-evospeed-optical-1

Puma evoSPEED 17.SL ‘Optical’

Deze nieuwe evoSPEED is een vervolg op de SL II en dat zien we terug aan de ultradunne microvezel upper. Ze hebben er echter een schepje bovenop gedaan, want als ze blootgesteld worden aan licht veranderen ze van kleur door de reflecterende laag. Dat is echter niet het enige wat ze veranderd hebben. De sok-achtige afwerking van de schoen zorgt voor optimaal comfort en verder zijn ze uitgerust met SpeedTrack technologie onder de zool voor explosieve sprints en balans op hoge snelheid.

puma-optical-4

puma-optical-1

Puma heeft er opnieuw alles aan gedaan om de schoen zo licht mogelijk te krijgen. Door de dunne upper en lichtgewicht zool gaat dit helaas wel ten koste van de duurzaamheid. Net als voorgaande evoSPEED SL’s mag de 17.SL ‘Optical’ alleen op echt gras gebruikt worden en houden ze het maar een paar wedstrijden vol. Voor de voetballers die minimaal één seizoen met een paar kicksen wil doen is dit dus niet de beste optie.

puma-optical-3

Deze bijna magische schoen wordt als voorproefje gelanceerd voordat Puma de nieuwe SL 17 generatie presenteert. Een geniale zet om extra aandacht te vragen voor de aankomende evoSPEED generatie. Deze limited edition ‘testversie’ is vanaf vandaag hier verkrijgbaar.

Leestip: Puma steekt de evoTOUCH in een prachtige kleurencombinatie

Foto’s: SoccerBible