Puma presenteert een gruwelijke kleuruitvoering van de evoSPEED

Het is nog niet zolang geleden dat Puma de eerste evoSPEED 17 SL presenteerde in een opvallende geel/groene kleuruitvoering, maar toch vinden ze het tijd om een nieuwe te presenteren. Dat vinden wij helemaal niet erg, want deze ‘True Blue’ uitvoering is heel vet! De topspelers van Puma zoals Aguëro en Reus zullen nog steeds op de gele schoenen blijven spelen, maar nu is het voor voetballers als jij en ik ook mogelijk om voor een wat minder extreem kleurtje te kiezen.

evospeed-5

Puma evoSPEED 17 SL ‘True Blue’

De nieuwe generatie lichtgewicht schoen is ten opzichte van de evoSPEED 16 op een paar punten veranderd. Er is extra support toegevoegd in de voorvoet en de hiel, zodat je een betere balans hebt op hoge snelheden. Verder geeft de ‘SpeedFrame’ tekst onder de Puma streep aan dat er in het gehele bovenwerk een frame verwerkt is wat voor nog meer ondersteuning zorgt van de voet en voor een goede locked-in fit zorgt. Met 120 gram is deze versie van de evoSPEED trouwens de lichtste schoen verkrijgbaar op de markt. Er is ook een lederen en SL-S versie verkrijgbaar die iets meer wegen.

evospeed-3

evospeed-1

De vorige generatie evoSPEED zag er al top uit, maar de 17 SL gaat volgens ons toch een stapje verder. Niet alleen vanwege deze fantastische kleuruitvoering, maar ook door de graphics op de binnen- en buitenkant van de voet. Het is in ieder geval een schoen die goed te combineren is met blauwe, zwarte en witte tenues.

Het grote nadeel van deze ultralichte SL-versie is dat de dunne upper de duurzaamheid niet ten goede komt. Puma raadt je aan om ze alleen tijdens wedstrijden te dragen, omdat ze anders te snel slijten. Je kunt gelukkig ook gewoon voor de lederen (149 gram) of SL-S (146 gram) versie gaan die nog steeds ongelofelijk licht zijn en die je wel voor al je wedstrijden én trainingen kunt gebruiken.

evospeed-4

De Puma evoSPEED 17 SL ‘True Blue’ is hier in alle varianten, waaronder de lederen versie, verkrijgbaar.

Leestip: Puma presenteert een gloednieuwe generatie evoPOWER

Bron: SoccerBible