PUMA brengt 65 jaar oude voetbalschoen opnieuw uit

In het jaar 1952 presenteerde PUMA voetbalschoenen met schroefnoppen, een absolute gamechanger. Dat is nu precies 65 jaar geleden en dat wordt gevierd met de limited edition herlancering van deze legendarische SUPER ATOM. Waar de meeste mensen rond de 65 met pensioen gaan, kiest PUMA er dus voor om deze oude klassieker opnieuw leven in te blazen. Natuurlijk zijn ze niet bedoeld om echt op te voetballen, want echt comfortabel en geschikt voor het huidige moderne spel zullen ze niet zijn. Wat ze wel zijn: het ultieme collectors item.

PUMA Super Atom

PUMA’s eerste voetbalschoen ooit, genaamd de ‘ATOM’ werd in 1948 gelanceerd. Tijdens de eerste internationale voetbalwedstrijd na de oorlog (1950)  werden de schoenen gedragen door een aantal spelers van West Duitsland in een wedstrijd tegen Zwitserland. Kort daarna ontwikkelde Rudolf Dassler met succes de eerste voetbalschoenen met schroefnoppen, oftewel de verwisselbare/SG noppen. Dat deed hij in samenwerking met voetbalexperts, zoals de bondscoach van West Duitsland Sepp Herberger. In 1952 werd de SUPER ATOM op de markt gebracht en werd het officiële startsein gegeven van PUMA’s grote succes in het voetbal.

Als je de schoen nu ziet kun je je bijna niet voorstellen dat dit een sensatie was in de voetbalwereld. Het design van de originele SUPER ATOM is nu één op één overgenomen met de typische vorm en het hoge model. De kicksen hebben het klassieke PUMA logo gekregen met de SUPER ATOM branding in het goud. Een absoluut icoon uit de rijke geschiedenis van voetbalschoenen en een van de mooiste collectors items ooit.

Er zijn helaas maar 100 paren gemaakt, maar als je snel bent kun je de PUMA SUPER ATOM hier scoren.

Leestip: PUMA lanceert twee vette updates van de evoPOWER en evoSPEED

Bron: SoccerBible