PUMA onthult maar liefst 10 nieuwe shirts voor hun nationale elftallen

Waarom alles één voor één presenteren als je het ook allemaal in een gigantische release kunt doen? Dat moeten de mensen bij PUMA gedacht hebben met het onthullen van de nieuwe shirts voor hun nationale teams. Eigenlijk ook best een logische keus, want alle shirts zijn behoorlijk identiek en vertellen één verhaal.

PUMA National Team kits

Sommigen zullen het design misschien saai noemen, maar wij houden het bij minimalistisch. Het is ook een duidelijke keuze geweest van PUMA om dingen simpel te houden en de nadruk juist te leggen op de federatie van het desbetreffende team. Alle shirts zijn daarom wit en zetten vooral de belangrijkste design features van elke federatie in het zonnetje. Daarmee wordt gedoeld op de badge, vlag of iconografie. Het resulteert in een clean en stijlvol design voor elk team.

Italië

Servië

Senegal

Oostenrijk

Kameroen

Tsjechië

Ghana

Ivoorkust

Zwitserland

Uruguay

Zoals we al zeiden: misschien niet de meest spannende designs, maar wel strak. Moeten we wel even bij zeggen dat Nike behoorlijk wat commentaar kreeg op de eenzijdige designs die ze maakten voor hun teams tijdens het EK 2016. Dikke kans dat PUMA dus ook wat commentaar te verwerken krijgt. De nieuwe tenues zullen tijdens de komende interlandperiode in actie te zien zijn.

Van deze 10 teams zullen trouwens alleen Zwitserland, Uruguay, Senegal en Servië actief zijn op het WK 2018 in Rusland. Adidas presenteerde eerder al een reeks WK tenues en ook Nike heeft er al meerdere gepresenteerd, inclusief die van titelfavoriet Frankrijk.