De nieuwe tenues van Pumas UNAM zien er weer heel ziek uit

Dikke kans dat je nog nooit van Pumas UNAM hebt gehoord en als je ze wel al kent dan heeft dat zeer waarschijnlijk te maken met de bijzondere tenues die ze elk seizoen weer hebben. Elk jaar pronkt het hoofd van een Puma op de voorkant van het shirt, wat ook het officiële logo van de club is. Dit jaar zijn de tenues geïnspireerd op het Pumas CU American Football team, onderdeel van de National Autonomous University of Mexico (UNAM). Waarom? Omdat die club 90 jaar bestaat.

Pumas UNAM tenues 2017/2018

Ook dit seizoen zal de Mexicaanse club zowel in hun thuis- als uitwedstrijden aantreden in een Nike tenue met het bekende Pumas logo op de voorkant. Bij het thuistenue zie je een prachtige combinatie van donkerblauw, goud en wit. Het uittenue heeft dezelfde kleurencombinatie, maar dan omgekeerd. Een witte basis met blauw Pumas logo en gouden details. Vooral de mouwen zijn een ode aan het American Football team, want de banden aan beide zijdes zie je vaak bij teams in die sport.

Pumas UNAM thuistenue 2017/2018

Pumas UNAM uittenue 2017/2018

Gruwelijk toch? Het zijn in ieder geval vette opties om als tenue te gebruiken bij FIFA 18. Pumas UNAM is echter niet de enige Mexicaanse club die komend seizoen één van de vetste tenues ter wereld heeft. Het thuis- en uittenue van Club América zijn ook ontzettend vet. Wel zonde van die sponsor..