Ook dit jaar zijn de Pumas UNAM tenues weer heel spectaculair

Ieder jaar is het weer wachten op wat het Mexicaanse Pumas UNAM ons te bieden heeft qua tenues. De shirts zijn bekend over de hele wereld en dat heeft vooral te maken met de manier waarop ze hun logo gebruiken. Het logo is namelijk een Puma en die staat meestal heel groot op de voorzijde van het shirt, wat voor een spectaculair geheel zorgt. Dat is dit jaar niet anders.

Pumas UNAM thuistenue 2018/2019

Het tenue is inclusief broekje en sokken bijna volledig wit met donkerblauwe details die terugkomen in de kraag en logo’s op de mouwen en borst. Het hoogtepunt, zoals altijd, is echter het gigantische logo op de voorzijde van het shirt. Deze keer iets anders dan normaal, want aan de binnenkant van die Puma is op subtiele wijze het logo van het National Autonomous University of Mexico (UNAM) verwerkt. Heel vet en wij verwachten daarom dat je ook bij FIFA 19 online weer heel veel teams met dit tenue gaat tegenkomen.

Pumas UNAM uittenue 2018/2019

Deze keer staat de Puma niet centraal bij het uittenue, maar ligt de volledige focus op de combinatie tussen goud en blauw. Dat komt terug in een uniek gestreept design. Het logo is nu in het klein op de linkerborst geplaatst, met die van Nike op rechts. Het oogt een tikkeltje retro en dat heeft een reden, want het design is een ode aan de historie van de club en de Universiteit.

Hoe en waar de tenues verkrijgbaar zijn is ons niet helemaal bekend, maar we verwachten dat ze (binnenkort) via de officiële Nike webshop te bestellen zullen zijn.

Hou je het liever bij shirts van Europese topclubs? Manchester United onthulde gisteren het bijzondere nieuwe thuistenue.