5 goals die schandalig genoeg niet genomineerd zijn voor de Puskas Award 2019

Deze week maakte de FIFA de 10 genomineerde voor de Puskas Award 2019 bekend. De trofee is ooit in het leven geroepen om de mooiste goals in het voetbal te vieren en dat zorgt ieder jaar toch weer voor discussie. Vorig jaar werd bijvoorbeeld de goal van Salah tegen Everton gekozen als mooiste. Een prima goal, maar volgens ons (en heel veel anderen) absoluut niet de mooiste. Ook dit jaar is de selectie van 10 beste al behoorlijk discutabel te noemen als je het ons vraagt.

10 genomineerden voor Puskas Award 2019

Voordat we de vijf ongelukkigen erbij halen willen we even laten zien welke 10 er wél genomineerd zijn. Messi, Zlatan, Quagliarella en 7 anderen zijn de gelukkigen en uiteraard zijn het stuk voor stuk hele fijne doelpunten. Toch zitten er weer een paar bij waarvan we denken: tja, er zijn betere gemaakt tussen 16 juli 2018 en 19 juli 2019 (in die periode moet de goal gescoord zijn).

De 5 goals die genomineerd zouden moeten zijn

Dan komen we nu aan bij de goals die dus niet genomineerd zijn, maar die dat wel verdiend hadden. We gaan ze gewoon één voor één af, zonder er al te veel bij uit te leggen. De goals spreken voor zich namelijk.

1. Eric Bicfalvi

Die aanname. Als Bergkamp deze goal had gemaakt zou die in alle lijstjes van mooiste goals ooit terugkomen.

2. John McGinn

De volley van Townsend die wél genomineerd is verdient dat natuurlijk, maar deze doet daar niet voor onder. Veel minder kracht, maar met een heerlijke curve onderkant lat in de kruising. Bij elk camerastandpunt wordt ‘ie beter.

3. Mason Bennett

Het Twitter account van Derby County zegt het zelf al: Grow up @FIFAcom. Hoe kan deze wondergoal nou niet bij de laatste 10 zitten?

4. Omar Al-Somah

Een ijzersterke aanname, direct gevolgd door een kanon van een omhaal. Applaus.

5. Adam Reach

Op het moment dat hij wil schieten denk je; ‘doe nou niet’. Wat zijn we blij dat hij het wel deed, want wow. Wat een poeier en wat valt ‘ie prachtig binnen.

We moeten wel toegeven dat het gewoon ongelofelijk moeilijk is om 10 doelpunten te kiezen als er in een jaar tijd zoveel wereldgoals gemaakt worden. Toch durven we te zeggen dat het schandalig is dat geen van deze doelpunten de top 10 gehaald heeft. Welke goals verdienen er dan geen plek in de top 10? Zonder daar al te diep op in te gaan hebben we een ideetje voor de FIFA: maak een categorie voor doelpunten die bij de mannen gemaakt zijn en die bij de vrouwen gemaakt zijn.

Net na het einde van afgelopen Premier League seizoen verscheen er al een video met daarin de ‘goal van het seizoen’ van elk team in één video. Een must watch.