Het eerste Qatar WK 2022 stadion is af en het is indrukwekkend

Het is geen geheim dat het WK in Qatar nogal controversieel is door de omkopingen, corruptie en slechte omstandigheden voor de arbeiders. Daarnaast moet het gigantische toernooi ook nog eens in de winter gespeeld worden om extreme hitte te voorkomen. Veel negativiteit dus, maar nu focussen we ons even op iets positiefs. Het eerste stadion is namelijk af en het is ronduit indrukwekkend. Dit is het Khalifa International Stadium.

Khalifa International Stadium

Dit stadion zal tijdens het WK tot en met de kwartfinales gebruikt worden en heeft plaats voor 40.000 toeschouwers. Het is overigens niet een compleet nieuw stadion, want in 2006 werd het al flink gerenoveerd. De laatste jaren is de capaciteit echter nog verder verhoogd om geschikt te zijn voor een WK wedstrijd. Het stadion heeft ook een ingenieuze manier om de hitte in op het veld tegen te gaan. Een airco systeem langs het veld moet het veld op 26 graden Celsius gaan houden. Warm, maar niet té warm.

In het verleden zijn in dit stadion twee vriendschappelijke voetbalwedstrijden gespeeld. Tussen Brazilië en Engeland in 2009 en tussen Brazilië en Argentinië in 2010. Ruim 10 jaar geleden heeft het de Asian Games gehost en in 2019 zal het nog de IAAF Athletics World Championship hosten. Hieronder vind je nog een video met beelden van het indrukwekkende Khalifa Stadium.

Leestip: Zo moet het nieuwe stadion van Feyenoord eruit gaan zien

Bron: The Sport Bible