Chelsea wil racistische fans op een perfecte manier gaan straffen

Hoewel voetbal zo’n mooie sport is zijn er altijd wel supporters in het stadion die het op de een of andere manier kunnen verzieken. Geweld, kwetsende spreekkoren en racisme zijn dingen die je nog regelmatig tegenkomt. Ook bij Chelsea hebben ze daar mee te maken en normaal gesproken werden de daders opgespoord en kregen ze een stadionverbod, maar dat gaat veranderen.

Naar Auschwitz

‘Als je mensen alleen gaat verbannen zul je hun gedrag niet veranderen’, zijn de worden van Chelsea voorzitter Bruce Buck. Samen met de Joodse eigenaar Roman Abramovich hebben ze daarom een initiatief gestart om antisemitisme onder de supporters te stoppen door ze naar een Nazi concentratiekamp te sturen uit de tweede wereldoorlog. Auschwitz om precies te zijn.

‘Dit beleid geeft ze de kans te realiseren waar ze mee bezig zijn, zodat ze zich beter willen gedragen. In het verleden pikten we mensen uit het publiek en gaven we ze een stadionverbod tot drie jaar. Nu zeggen we: ‘Je deed iets verkeerd en je hebt twee opties. Of je krijgt een stadionverbod, of je gaat tijd doorbrengen met onze diversiteitsfunctionarissen om te begrijpen wat je verkeerd deed.’ Een voorbeeld is dus een informatief bezoekje aan Auschwitz.

Vorig seizoen zette de club al een campagne op om de strijd tegen antisemitisme aan te gaan en een onderdeel daarvan was een bezoek van de spelers en staf aan het concentratiekamp. De indrukwekkende beelden daarvan zie je hieronder.

Wij vinden het in ieder geval een sterke maatregel van Chelsea, maar laten we hopen dat ze hier zo min mogelijk gebruik van hoeven te maken.

Bron: Sport Bible