Rashford’s goal tegen Liverpool was een exact kopie van Ronaldo in 2007

Afgelopen weekend werd de Engelse klassieker Manchester United – Liverpool gespeeld en United won die pot met 2-1. Jeugdexponent Marcus Rashford werd met twee doelpunten ‘man of the match’, waarvan zijn eerste goal heerlijk was. Het deed ons denken aan ene Cristiano Ronaldo, die natuurlijk ook groot werd bij Manchester United. Wat blijkt nu: die goal was een direct kopie van een goal die Ronaldo voor United maakte.

Rashford pleegt plagiaat

Het was het jaar 2007 toen Man Utd thuis tegen Dynamo Kiev speelde voor de Champions League en Ronaldo de 4-0 maakte nadat hij een tegenstander achter het standbeen uitkapte en de bal in de lange hoek roste. We maken even een reuzenstap van elf jaar naar 2018 en dan zien we Rashford precies hetzelfde doen. Hieronder de beelden langs elkaar.

Is het een voorteken dat Rashford het niveau van Ronaldo ooit echt kan aantikken of is dat te hoog gegrepen? Het is in ieder geval niet de eerste keer dat hij een goal van een legendarische nummer 7 van United kopieert. Vorig seizoen scoorde Rashford namelijk een vrije trap tegen Celta de Vigo die heel veel weg had van Beckham’s vrije trap tegen Everton in 2003.

Oké, die van Beckham vinden wij wel iets mooier, maar toch. Eén ding is wat ons betreft zeker: Rashford heeft alles in zich om een legende te worden bij United. Misschien wordt binnenkort de legendarische stift van Cantona wel gekopieerd door deze jonge spits. Een andere jeugdspeler die momenteel heel veel indruk maakt bij the Red Devils is toekomstig Oranje-klant Tahith Chong.

Bron: Sport Bible