RB Leipzig bouwt rokersruimte in kleedkamer voor Napoli-trainer Sarri

Donderdag ontvangt RB Leipzig het Italiaanse Napoli SSC voor de 1/16 finale van de Europa League. In Napels werd het 1-3 voor de Duitsers en dus wordt het een hele klus voor de Napolitanen om dat nog goed te maken.

Wanneer je Napoli al wat langer volgt weet je dat trainer Maurizio Sarri zijn zenuwen graag onder bedwang houdt door (voorafgaand, tijdens en na de wedstrijd) een peukje te roken. Vermoedelijk gaat hij die in Leipzig dan ook zeker nodig hebben. Om de kettingroker Sarri tegemoet te komen heeft RB Leipzig speciaal een rokersruimte in de kleedkamer gebouwd.

Hieronder zie je het Twitterbericht waarin je de kleedkamer ziet. Je ziet een 3 meter lange gipswand die de kleedkamer in twee delen opsplitst. Normaliter is het één grote ruimte, maar nu heeft Sarri de mogelijkheid om de linkerruimte in te duiken en zijn sigaret te roken. In dat deel zijn ook de rookmelders uitgeschakeld.

Overigens draait RB Leipzig niet op voor deze kosten. Het is een verzoek vanuit Napoli en zij betalen dan ook voor deze tijdelijk verbouwing. Redelijk bizar toch? Of rook jij ook graag in de rust? Dit zijn de 4 gevolgen van roken op jouw sportprestaties.