Terugblik: de speech van Zidane in de rust van de Champions League finale 2017

Zinedine Zidane is terug als trainer bij Real Madrid. Wij zagen het absoluut niet aankomen, maar we gaan er vanuit dat alle fans van de club er ontzettend blij mee zijn. De Franse legende presteerde het namelijk om drie keer op rij de Champions League te winnen. We blikken vandaag even terug op de tweede Champions League finale die hij coachte tegen Juve.

Wij ‘normale mensen’ zullen nooit weten hoe het is om een Champions League finale te spelen, maar Zinedine Zidane en de spelers van Real Madrid weten dat maar al te goed. Ze werden zelfs het eerste team ooit dat het miljardenbal twee keer op rij won. Vorig jaar werd die finale tegen Juventus gespeeld en de Madrilenen wonnen met 4-1. Bij rust zag het er echter heel anders uit, want toen stond het nog 1-1. Real Madrid heeft nu beelden vrijgegeven van de kleedkamer tijdens de rust, inclusief het tactische praatje van Zizou.

De speech van Zizou

Wat ten eerste opvalt is dat de Franse trainer zijn spelen 7 minuten volledig met rust laat om eventjes bij te komen, voordat hij iedereen bij elkaar pakt om de eerste helft te bespreken en vooruit te blikken op de tweede. In onderstaande beelden krijg je een uniek kijkje in de kleedkamer bij de grootste jaarlijkse voetbalwedstrijd ter wereld.

De tactieken die tijdens de rust besproken zijn werkte zeer goed, met als resultaat de 2-1 van Casemiro na een uur en Ronaldo die kort daarna met zijn tweede van de avond de wedstrijd besliste. Asensio deed er nog een schepje bovenop in blessuretijd met de 4-1.

We vinden het in ieder geval heel nice om eens te zien hoe het er in de rust bij zo’n wedstrijd aan toe gaat. Real Madrid is er sowieso niet vies van om de fans een kijkje achter de schermen te geven. Hier kun je een kijkje nemen in het zeer indrukwekkende trainingscomplex van de Koninklijke.