Real Madrid en adidas presenteren het bijzondere derde tenue voor 2018/19

Komend seizoen zal voor de Real Madrid fans om meerdere redenen even wennen worden. Ten eerste zullen ze het voortaan moeten doen zonder sterspeler Ronaldo én bij Europese uitwedstrijden zullen ze in rode tenues spelen. Het nieuwe derde tenue is namelijk volledig rood geworden. Of beter gezegd: koraalrood. En dat is toch ook wel bijzonder, om meerdere redenen.

Real Madrid derde tenue 2018/2019

De laatste keer dat Real Madrid in het rood speelde was het jaar 2011 en dat kwam adidas op behoorlijk wat kritiek van de fans te staan. Wij gaan er vanuit dat het tenue deze keer beter zal worden ontvangen vanwege het prachtige initiatief dat erachter schuilt. Adidas werkt namelijk samen met Parley, een organisatie die zich inzet om het plastic uit de oceanen te halen. De tenues zijn dan ook helemaal van Parley oceaan plastic gemaakt.

In het shirt is op subtiele manier een grafische print verwerkt en als je een beetje opgelet hebt tijdens de shirtreleases van dit jaar dan kan het je bekend voorkomen. Het komt namelijk ook terug bij de derde shirts van Juve en Manchester United. Ook hun derde tenues zijn in samenwerking met Parley gemaakt. Zo is er toch al heel wat plastic uit de oceanen gebruikt. Klasse adidas.

Onder het rode shirt zullen de Madrilenen een rood broekje en rode sokken dragen. Nogmaals: het zal misschien even wennen worden voor de fans, maar wij vinden het wel tof eigenlijk. Het nieuwe Real Madrid derde shirt is hier te bestellen.

De andere nieuwe tenues van Real Madrid al gezien? Dit zijn de nieuwe thuis- en uittenues.