Gaat Real Madrid adidas verlaten voor een nieuwe shirtsponsor?

Je kunt het je bijna niet voorstellen dat er geen 3 strepen over het maagdelijke witte tenue van Real Madrid lopen. Het is al bijna 20 jaar geleden dat ‘Los Blancos’ voor het laatst in andere tenues dan adidas tenues speelde. Tijdens het seizoen ’97/’98 speelde het team van Jupp Heynckes nog met Kelme als kledingsponsor en daarin wonnen ze de Champions League. Een aantal Champions League trofeeën later nemen ze wellicht afscheid van adidas. Althans, als we het bericht van het Spaanse Marca moeten geloven.

Verlaat Real Madrid adidas?

Het huidige contract met adidas loopt nog tot 2020, maar toch denkt Marca nu al te weten dat ze op zoek zijn naar een vervanger. We hebben het nu niet over Nike, maar Under Armour. Niet echt wat je verwacht van één van de grootste clubs ter wereld, toch? Een overeenkomst tussen de Spanjaarden en het Amerikaanse merk zou gegarandeerd een record deal worden, die Real jaarlijks nog veel meer gaat opleveren dan de €86,6 miljoen die United van adidas krijgt. Volgens de Spaanse bron zou Under Armour namelijk bereid zijn om €150 miljoen per jaar te betalen. €150 miljoen!

Under Armour is in de voetbalwereld nog niet van het niveau Nike, adidas en Puma, maar daar willen ze wel naartoe. Op dit moment zijn ze vooral groot in Amerika zelf, met gezichten als Tom Brady, Steph Curry, Michael Phelps, The Rock en ga zo maar door. We hebben het dan over sommige van de grootste atleten in Amerika. Nu willen ze dus ook écht naam gaan maken in het voetbal en hoe wordt je in één klap een grote naam? Juist, door een contract met Real Madrid af te sluiten.

Marca

Of dit ook echt gaat gebeuren is natuurlijk nog maar de vraag. Daarnaast lijkt het ons ook dat áls Real Madrid en adidas echt afscheid gaat nemen, dat Nike ook nog wel een poging zal wagen om de Spaanse topclub van tenues te voorzien.

Leestip: ‘Nike en Tottenham bereiken overeenkomst over sponsorcontract

Bron: The Sport Bible