‘Real Madrid tekent bizar record brekend contract met adidas’

Regerend La Liga kampioen en Champions League winnaar Real Madrid staat volgens Spaanse media op het punt om een gigantisch nieuw contract met de huidige kledingsponsor adidas te tekenen. Geld kwamen ze sowieso al niet te kort en gisteren maakte de club nog bekend een record omzet van €675 miljoen te hebben geboekt over het afgelopen kalenderjaar. Het vernieuwde samenwerkingscontract zou dat nog verder naar ongekende hoogte kunnen laten groeien.

Nieuw adidas contract Real Madrid

Een paar maanden geleden was er nog wat papierwerk uitgelekt waarin zou staan dat Real Madrid in de periode tussen 2015 en 2024 een miljard euro zou ontvangen van adidas. Dat contract zou echter nooit door beide partijen getekend zijn en adidas heeft nu een ander aanbod gedaan. Een bizar aanbod.

Ze zouden Real Madrid namelijk aangeboden hebben om de huidige deal (die eigenlijk tot 2020 duurt) direct te vernieuwen en te verlengen tot 2031. Tot die tijd zouden de Madrilenen dan €150 miljoen per jaar krijgen, wat neerkomt op een totaalbedrag van ongeveer twee miljard euro. Koekoek. Als dit contract daadwerkelijk getekend wordt gaat het om de grootste sponsordeal ooit in het voetbal.

Als je naar sponsorinkomsten van een complete competitie gaat kijken staat de Premier League natuurlijk op nummer één. Ook dit jaar verpulverden de Engelse clubs weer het record aan sponsorinkomsten.

Bron: Footy Headlines