De cijfers achter de wereldredding van David de Gea zijn sick

Wie gisteren de wedstrijd Sevilla – Manchester United heeft gekeken zal bij het terugdenken aan deze wedstrijd maar aan één ding denken: die ongelofelijk zieke redding van David de Gea net voor rust. Voor de rest was het een oersaaie pot, maar dit maakte wel wat goed. Met de katachtige reflex bewees hij wat ons betreft opnieuw dat hij momenteel de beste keeper ter wereld is. Nu zijn de cijfers achter deze wereldredding ook bekend gemaakt en dat maakt de save nog indrukwekkender.

Redding David de Gea

Voordat we in de cijfers duiken willen we uiteraard de redding nog even laten zien, want wij krijgen er geen genoeg van. Zelfs Muriel (de spits die de bal kopt) kwam net na het rustsignaal nog even naar de Spaanse keeper om te laten weten dat hij behoorlijk onder de indruk was. Hieronder de redding.

Op zich hoef je geen cijfers te zien om te snappen dat dit een bijna onmenselijke redding was, maar toch willen we het even met jullie delen. De Daily Mail heeft de redding ontleed en kwam tot de volgende cijfers. De afstand van hoofd tot de hand van De Gea was slechts 5 yards (4,57 meter). De bal werd met een snelheid van 56.8 mph (ruim 90 kilometer per uur) gekopt. Ze hebben vervolgens uitgerekend dat De Gea een reactietijd had van 0.18 seconden om de redding te maken. Sick.

Daily Mail

Na het indrukwekkende optreden van gisteren staat de keeper ook op nummer 1 in de ranglijst van beste reddingspercentage in dit Champions League seizoen. Maar liefst 94.7 % van de schoten op doel houdt de Spanjaard tegen. Daar zou je als spits van de tegenpartij toch moedeloos van worden?

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat De Gea bewijst onmenselijk te zijn. Manchester United kwam in oktober namelijk al met wiskundig bewijs dat de keeper niet van deze aarde is.

Bron: Daily Mail