Alle reddingen (11!) van David De Gea tegen Spurs op een rijtje

Manchester United gaf gisteren een goed vervolg aan de fantastische reeks onder Ole Gunnar Solskjaer door met 0-1 bij Tottenham te winnen. De uitslag doet het misschien niet vermoeden, maar het was wel een pot waar de voetbalfan van kon genieten. Hoog tempo, veel kansen en het enige wat dan nog ontbrak was meer goals. Maar dat kwam vooral door de keeper die bij United onder de lat staat en hij keepte wel zo goed dat we daar net zo hard van konden genieten als van goals.

David De Gea vs. Spurs

In de eerste helft viel het nog mee qua kansen en net voor rust zorgde Rashford voor de 0-1. Daarna ging het hard met de kansen, waarbij vooral het doel van De Gea onder vuur werd genomen. De Spanjaard had echter overal een antwoord op. Vooral de reddingen met de voeten zijn ongelofelijk knap. Iets waarin hij gespecialiseerd is. In totaal verrichtte hij maar liefst elf reddingen. Hieronder kun je ze allemaal zien.

Wat een baas. Uiteraard zorgde zijn wereldprestatie weer voor een stortvloed aan geniale fotoshops op Twitter, natuurlijk met de hashtag #DaveSaves. We hebben een selectie van de allerbeste gemaakt.

En natuurlijk waren er ook mensen die zeiden dat het allemaal wel meeviel en dat de ballen allemaal recht op De Gea afgevuurd werden. Daar had collega Premier League keeper Ben Foster het perfecte antwoord op:

‘Ik zie veel mensen zeggen dat alle ballen recht op De Gea afkwamen, maar houd er alsjeblieft rekening mee dat deze man een gestoord goed gevoel heeft om te weten waar hij moet zijn op het juiste moment, dat kun je niet leren. Uitstekende goally.’

Wat ons betreft de beste keeper ter wereld. Het niveau wat hij met grote regelmaat aantikt is gewoon à la Messi of Ronaldo, maar dan op doel. Gisteren liet hij dat weer eens zien en daarmee werd hij de held van United. Dit zijn 5 redenen waarom keepers sowieso de helden van het team zijn.