5 redenen om (direct) afscheid te nemen van de trainer

De voetbalwereld kan hard zijn. Vooral in het profvoetbal dan, maar ook in het amateurvoetbal moeten er soms moeilijke beslissingen genomen worden. Eén daarvan wordt na elk seizoen gemaakt: gaan we verder met deze trainer of niet? Als het goed is is dat antwoord ‘ja’, maar er zijn ook genoeg redenen te bedenken om ‘nee’ als antwoord te geven. Het kan zelfs tijdens het seizoen al gebeuren. Zie Mourinho. Dit zijn wat ons betreft 5 redenen om afscheid te nemen van een trainer.

Tegenvallende resultaten

De meest logische en meest voorkomende reden is natuurlijk als de ploeg niet presteert zoals ‘ie hoort te presteren. Hadden jullie als doelstelling om mee te doen om de bovenste plekken, maar vechten jullie tegen degradatie? Dan is er iets niet helemaal goed gegaan en daar is de trainer verantwoordelijk voor. Zeker als ‘ie allerlei rare tactieken en wissels toe gaat passen uit wanhoop. Je kan het nog een seizoen proberen, maar als het dan weer tegenvalt is het ‘houdoe en bedankt’.

Geen klik met de groep

Een belangrijk onderdeel van succes is een goede sfeer in de groep. Daar speelt de trainer een belangrijke rol in, dus er mag van hem (of haar) verwacht worden dat ‘ie betrokken is bij de groep, lekker meedoet tijdens de derde helft, met de spelers praat en dat spelers en trainer elkaar begrijpen. Als de trainer aan geen van deze dingen voldoet is de sfeer waarschijnlijk niet best en kun je beter op zoek gaan naar iemand die beter bij de groep past.

Trainingsopkomst is bedroevend

Natuurlijk is dit deels afhankelijk van de spelers, maar een goede trainer weet zijn spelers te motiveren en door middel van goede en leuke trainingen ervoor te zorgen dat de spelers daadwerkelijk willen trainen. We hoeven jullie niet uit te leggen dat de prestaties beter worden als er meer en beter getraind wordt.

Geen controle over de groep

Zoals we in puntje twee al zeiden moet de trainer met de groep overweg kunnen, maar hij moet ze ook in de hand hebben. Discipline dus. Als spelers elke week te laat komen of gekke fratsen uithalen binnen en buiten de lijnen, dan is wel duidelijk dat hij geen controle over de groep heeft. Ook dan is het aan de club om iemand te zoeken die dat wel voor elkaar weet te krijgen.

Magie is uitgewerkt

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de samenwerking jarenlang goed is geweest, maar dat de magie nu wel is uitgewerkt. Zie Wenger die de laatste jaren met Arsenal heeft aangemodderd. Vernieuwing, of zoals ze het ‘doorselecteren’ noemen in het voetbal, is essentieel om optimaal te blijven presteren. Geef het dus ook toe wanneer de magie is uitgewerkt, bedank elkaar voor de mooie jaren en neem afscheid.

Presteert jullie trainer gewoon goed, maar heb je het gevoel dat jullie onderlinge relatie niet heel erg goed is? Het zou natuurlijk kunnen dat hij de pik op jou heeft vanwege één van deze 6 redenen.