4 redenen waarom buitenspelers altijd zo ijdel zijn

Voordat de wedstrijd begint kijkt hij nog even in de spiegel en controleert hij of zijn look de warming-up overleeft heeft. We hebben allemaal wel zo’n mooiboy in het team, maar het kan geen toeval zijn dat het bijna altijd om de links- of rechtsbuiten gaat. Die zijn vaak zo ijdel. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de volgende 4 redenen.

Graag in de spotlight

Het feit dat je graag voorin speelt betekent dat jij van een flinke dosis aandacht houdt en je graag belangrijk bent. Je vindt het niet erg dat alle ogen op jou gericht zijn, integendeel. Je doet er alles aan om de show te stelen. Het liefst sta je elke week op de voorpagina van de regionale sportkrant. Maar dan moeten de looks natuurlijk wel in orde zijn.

Zogenaamd functioneel

Wanneer mensen je vragen waarom je zo vaak je haar ‘controleert’ antwoord jij: ‘Ik wil er zeker van zijn dat mijn haar niet voor mijn ogen gaat zitten wanneer ik een actie maak’. Slim hoor, dat soort excuses. Alleen trapt niemand daar in.

Zelfvertrouwen creëren

Je hebt zelfvertrouwen nodig om een actie te durven maken. Goede looks kunnen daarbij helpen, maar goede looks alleen zijn niet genoeg. Niet vergeten, je moet dus wel gewoon blijven trainen.

Ook buiten veld scoren

Vleugelspelers vinden scoren stiekem leuker dan assists geven. Niet alleen binnen de lijnen scoort een buitenspeler graag. Met zijn looks probeert hij ook bij de dames langs de lijn of in de kantine te scoren. Hij gaat de kleedkamer niet uit voordat elk sprietje perfect gesorteerd zit.

Tattoo’s zijn inmiddels ook een vast onderdeel van het uiterlijk van voetballers en Neymar heeft zijn collectie pas nog uitgebreid. Hij liet namelijk een gigantische tattoo van Spiderman & Batman op zijn rug zetten.