Ook de reisoutfits van Nigeria zijn van een ander niveau dan de rest

Ja hoor, zijn we weer met een lofzang over Nigeria in aanloop naar het WK in Rusland. Deze keer niet over het fantastische thuistenue, niet over de gehele lifestyle collectie, maar over de outfits die ze dragen als ze onderweg zijn. De meeste landen komen in een duur designer pak richting Rusland en reizen hierin naar de verschillende wedstrijden, maar Nigeria kiest voor iets heel anders. We hadden eigenlijk ook niet anders verwacht.

Bijzondere reisoutfits Nigeria tijdens het WK

Gisteren reisde het team van Salisu Yusuf af naar Rusland en wat zagen ze er weer gelikt en uniek uit. Ze zullen zich in Rusland op fashion gebied constant onderscheiden en dat doen ze door de eigen cultuur centraal te zetten. Ze dragen een traditionele Nigeriaanse jurk en hoed wat er gewoon super stylish uitziet. Uiteraard is alles van top tot teen wit en groen met op de borst een verwijzing naar de bijnaam ‘Super Eagles’.

Om nou te zeggen dat Nigeria op basis van de tenues en de reisoutfits het verdient om ver te geraken tijdens het WK is misschien een beetje overdreven, maar ze zullen er ongetwijfeld een flink aantal supporters bij hebben gekregen de afgelopen weken/maanden. Het zal echter een lastig verhaal gaan worden in een zware poule met Argentinië, Kroatië en IJsland. Ze openen het WK op 16 juni met de wedstrijd tegen Kroatië. Die dag is trouwens dé voetbaldag van het jaar met 4 WK potten achter elkaar. Welke dat zijn check je hier.