Review: Biedt PUMA’s Future 18.1 NetFit de perfecte fit voor iedere voet?

Onlangs schreven we al over de Puma Future 18.1 Netfit en onlangs ontvingen we een paar om te testen. Het meest opmerkelijke aan de FUTURE is de Netfit. Deze technologie vormt een soort van net om de schoen en maakt het mogelijk om je veters op nagenoeg elk punt door de schoen te bevestigen. Een uniek idee, maar zorgt het er ook echt voor je de perfecte fit kunt creëren voor iedere voet? Wij zochten het voor je uit.

Voordat we ingaan op de functionaliteit willen we de looks van de PUMA Future even behandelen. Eerlijk is eerlijk, momenteel zijn er weinig schoenen die er zo gaaf uitzien als dit nieuwe model van Puma. De zwart graphic die via de hak over de zijkanten van de schoen loopt geeft deze kicks een bruut uiterlijk. De rode Puma-streep is subtiel aanwezig en maakt een mooi geheel met de gele onderlaag. Je krijgt de schoen met zowel gele als rode veters, dus je kunt naar hartenlust combineren en veteren om de looks naar een nog hoger level te tillen. Met deze PUMA Future 18.1 is de kans dus heel groot dat jij de dikste schoenen van het hele veld draagt.

What about the fit? Nou, daar is de Netfit dus voor. Deze moet ervoor zorgen dat je de schoen op bijna elk gewenste plek strak kunt trekken. Iemand met een smalle voet strikt de schoen wat breder zodat de voet wat beter gelockt wordt. Wanneer je juist brede voeten hebt dan volstaat het om de schoen op de klassieke (dus minder wijd) te veteren. In de doos vind je een aantal strikvoorbeelden die je kunt gebruiken. Niet alleen voor smalle of brede voeten, maar ook voor het creëren van een optimaal schietoppervlak, een vette look of de perfecte sprint.

Wanneer de schoenen recht uit de doos komen is het aanvankelijk best lastig om de veters door alle gaatjes te halen. De Netfit lijkt een beetje tegen de upper vast geplakt waardoor je soms behoorlijk aan het stoeien bent. De eerste keer dat je de schoen strikt ben je dus echt wel 10 minuten bezig om de schoen helemaal naar je zin te maken.

Fit genoeg?

Het sokje van de Puma Future 18.1 zit niet zo strak als dat van de adidas Predator of Nike’s schoenen. Dat merk je direct bij het aantrekken van de schoen. Zonder enige moeite schiet je in de schoen. Wat opvalt is dat de basis van de schoen vrij breed is. Niet gek, want ook spelers met wat grovere voeten moeten dit model kunnen dragen. Onze proefpersoon heeft vrij smalle voeten en dus probeerden we de schoen zo breed mogelijk te strikken om de voet toch goed vast te zetten. Dat lukte aardig, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat het niet zo comfortabel voelt als een schoen die speciaal voor smalle voeten gemaakt is. Wij houden van een schoen die lekker strak om je voeten zit en als een tweede huid (of sok) voelen. Dat krijg je met smalle voeten niet voor elkaar in deze Future van PUMA.

De key feature van de PUMA Future 18.1 Netfit is voor ons ook meteen z’n valkuil. Moet je wel een schoen willen maken die voor elke voet geschikt is? In onze ogen is dat zo goed als onmogelijk en dat bewijst de Netfit wat ons betreft wel een beetje. Als je normale tot brede voeten hebt kunnen we ons wel voorstellen dat Netfit je gaat helpen om je voetbalschoenen beter te strikken, maar voor spelers met fijne voetjes is dit het nét niet het comfort dat wij zoeken.

Mocht je deze unieke en zeer vette PUMA Future 18.1 Netfit zelf willen proberen dan kun je ze hier vanaf €149 scoren.