Review: de veterloze adidas ACE16+ PureControl (na 600 minuten)

Een tijdje geleden ontvingen wij van adidas de ACE16+ Purecontrol. Je weet wel, die next level voetbalschoen waar sterren als Pogba en Özil op spelen. De meest opvallende feature aan deze schoen is zonder twijfel het ontbreken van veters. Maar werkt dat eigenlijk wel? Wij hebben de schoen inmiddels al meer dan 10 uur lang (tijdens wedstrijden en trainingen) getest en willen de bevindingen graag met je delen.

Wanneer je de adidas ACE16+ PureControl aantrekt voelt hij een beetje als een strakke, stevige sok met noppen eronder. Dat klinkt misschien goedkoop, maar het voelt echt heel lekker. Op de plek waar normaal veters zitten vind je nu een elastische stof en om de enkel zit ook een elastische band. Beide features zorgen ervoor dat je voet perfect op zijn plek blijft. Hoewel het ontbreken van veters misschien een beetje gek oogt, ziet het er aan de voet heel vet uit.

adidas ace 16+ purecontrol

Waar wij erg benieuwd naar waren is hoe lang die elastische stof ook daadwerkelijk elastisch blijft. Wanneer de stof snel te ruim zou gaan worden zou de schoen zijn goede lock verliezen, maar dat is tot op heden absoluut niet het geval. Na 600 minuten zit de schoen nog altijd lekker aangesloten en zien we geen verlies aan elasticiteit van de upper.

Schieten en passen gaat ook heerlijk op deze kicksen, maar het gaat ons te ver om te concluderen dat veterloze schoenen fijner schieten dan schoenen met veters. Het verschil is in ieder geval niet significant voelbaar.

adidas ace 16 purecontrol

adidas waarschuwt de koper van de ACE16+ PureControl voor het slijten van de groene, glimmende zoolplaat. Op bovenstaande foto zie je duidelijk dat er aan de onderkant nog maar weinig chroom zit na 600 minuten. Gelukkig past de kleur die eronder zit ook prima bij de rest van de schoen. Voor ons is dit dus geen minpunt.

De schoen is gedurende de 10 uur op zowel gras- als kunstgrasvelden getest. Je ziet dat met name de rubberen korrels van kunstgrasvelden soms lelijke strepen op de schoen kunnen achterlaten. Zo ook op deze ACE. Het comfort van deze schoen blijft op beide ondergronden ongeëvenaard hoog.

adidas ace 16 purecontrol 1

Het is niet heel gemakkelijk om de schoen goed schoon te houden. Je hebt het meeste kans wanneer je ze direct na de wedstrijd poetst. Dat kan onder de douche, maar dan moet je wel even rekening houden met de volgende tips. Stop na het poetsen papier in de schoen om het vocht uit de stof te trekken, anders blijven ze kletsnat en gaan ze stinken.

adidas ace 16 purecontrol 3

De conclusie na 600 minuten voetbal is dat de adidas ACE16+ PureControl misschien wel de beste schoen van dit moment is. Zoveel comfort in een voetbalschoen kwamen wij niet eerder tegen. Misschien alleen bij de Nike kicksen met Dynamic Fit Collar (‘sokje’). Tot nu toe dus een absolute aanrader!

Benieuwd naar hoe de schoen zich zal houden? Bij 1200 minuten zullen we een update plaatsen. Mis het niet en volg Never Offside op Facebook.

De adidas ACE16+ PureControl is bijna overal uitverkocht, maar hier is nog een paar maten beschikbaar.

adidas ace 16 purecontrol kopen