Hebben de revolutionaire Nike keepershandschoenen een groot probleem?

In mei werden de langverwachte revolutionaire ‘strapless’ Nike Mercurial Touch keepershandschoenen gepresenteerd en iedereen was laaiend enthousiast. Ze zagen er fantastisch uit en op technologisch gebied beloofden ze veel goeds. Minder stijve plekken, een natuurlijk gevoel fit voor de hand en volledige bewegingsvrijheid. Maar over één ding wisten we nog niet veel: hoe duurzaam zijn ze? Alberto Ruiz, een keeper met ruim 26.000 volgers op Instagram die oefeningen post en producten test, heeft er een aantal weken mee gekeept en de resultaten zijn zorgwekkend.

Nike Mercurial Touch review

Hij deelde de resultaten met zijn volgers en daarin legde hij uit dat hij de handschoenen in drie weken tijd zo’n vijf keer gebruikt heeft. Niet heel veel dus, maar toch al genoeg om een foto te delen die vraagtekens oproept. De handschoenen zijn namelijk compleet gescheurd en beschadigd. Check de foto’s hieronder.

Nu moeten we misschien niet meteen tot de conclusie komen dat de ‘revolutionaire keepershandschoenen’ volledig ruk zijn, aangezien we dit voor de eerste keer zien, maar het zal bij Nike toch voor flink wat zorgen baren. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze na een paar keer gebruiken al scheuren. Bij pro’s is dat misschien geen probleem omdat ze gratis nieuwe krijgen, maar voor de gemiddelde amateurkeeper is het nogal een duur grapje om een paar keer per jaar nieuwe te kopen.

Nike heeft nog niet gereageerd op de foto’s. Tijdens het WK zullen de Nike Mercurial Touch keepershandschoenen waarschijnlijk gedragen worden door Butland en Alisson. Het is voor het Amerikaanse merk niet te hopen dat er dan problemen opspelen. We houden de ontwikkelingen in de gaten. Voor meer info over de keepershandschoenen kun je hier terecht.

Bron: Footy Headlines