Je kunt Rocket League in real life spelen met op afstand bestuurbaar set

Van alle voetbalgames zijn FIFA, PES en FM toch wel de bekendste, maar als we Rocket League daar toe zouden mogen rekenen past die zeker in dat rijtje. En eigenlijk mag dat toch best? Het heeft namelijk twee goals, een bal en het doel is om de bal in de goal te krijgen van de tegenstander. In plaats van voetballers speel je echter met auto’s. Deze succesvolle game kun je binnenkort in ’t echt gaan spelen, dankzij Hot Wheels.

Real life Rocket League

De Hot Wheels Rocket League RC Rivals Set komt voort uit een samenwerking tussen de ontwikkelaar van Rocket League en Mattel (eigenaar van Hot Wheels). Samen kwamen ze al eens met Hot Wheels-auto’s in de Rocket League game, maar nu is het dus andersom. Met het Hot Wheels Rocket League Set kun je een ministadion bouwen met turbopads. Het principe van het spel is hetzelfde: met behulp van de Hot Wheels-auto’s een bal in het doel van de tegenstander schieten.

De wagentjes worden via Bluetooth verbonden aan een tablet of telefoon en zo kun je ze besturen. Als er gescoord wordt dan is dat meteen zichtbaar op het LCD-scorebord. Het zal trouwens wel een behoorlijk dure set worden. Nu is ‘ie alleen in de VS verkrijgbaar en daar kost het $180. Wanneer het naar Nederland komt en wat het dan gaat kosten is nog niet bekend. Het is in ieder geval wel een leuke afwisseling van je console.

Hou jij het toch liever bij FIFA? Dan hebben we goed nieuws, want de FIFA 18 World Cup modus zal waarschijnlijk sneller toegevoegd worden dan we verwacht hadden.

Bron: Want.nl