Rolls Royce toont één van hun dikste auto’s ooit gemaakt

Eigenlijk vallen ongeveer alle auto’s van Rolls Royce onder de dikste auto’s ooit gemaakt, maar deze Dawn Black Badge is volgens ons één van de dikste auto’s die de luxe autofabrikant ooit gemaakt heeft. Eerder kregen de Ghost en Wraith al de Black Badge behandeling en nu volgt de cabrio uit de stal. Wat is Black Badge? Nou, de naam zegt het eigenlijk al. Een (bijna) volledig zwarte uitvoering die er super bad-ass uitziet. Iets zegt ons dat Memphis en Elia hun Rolls zo snel mogelijk willen inruilen voor deze bak.

Rolls Royce Dawn Black Badge

De Dawn hoorde natuurlijk al bij de dikste cabrio’s ter wereld, maar met deze bijna Batman-achtige uitvoering wordt toch wel een nieuw niveau bereikt. Als je de naam Black Badge draagt moet ‘ie natuurlijk zwart zijn, maar we hebben het hier over meerdere lagen van verf en lak wat voor het diepste, donkerste en meest intense zwart ooit zorgt op een productiewagen. Het zachte inklapbare dak is van zwart canvas en het achterste deck heeft een zwart lederen afwerking gekregen. Het vetste zwarte detail vinden wij echter de beroemde ‘Spirit of Ecstacy’, oftewel de engel voorop de wagen.

Het interieur verdient trouwens ook de nodige aandacht. Hier is namelijk een nieuw materiaal gebruikt dat geïnspireerd is door het luchtvaart verleden van Rolls Royce. De zwarte bekleding ziet er in combinatie met het oranje ook perfect uit. Onder de motorkap is het ook geen flauw ding met een 6.6 liter twin-turbo V12 motor die het totale aantal paardenkrachten naar een angstaanjagende 593 brengt.

Wat dit beest mag kosten is ons niet bekend, maar waarschijnlijk kunnen Memphis en Elia die tonnen vast wel missen. Zeker als ze hun huidige Rolls ervoor inruilen of verkopen. Zo ziet de Rolls Royce Wraith van Elia er trouwens uit. Ook niet mis.