Romelu Lukaku rent snelste sprint van het afgelopen Premier League weekend

Romelu Lukaku heeft ongelofelijk veel kwaliteiten, dat hebben we afgelopen weekend in zijn eerste wedstrijd voor United, en eerder bij Everton, wel kunnen zien. Waar je bij een kerel van 1,91m en 94 kilo minder op rekent is een hele hoge sprintsnelheid. De Belgische spits bewees afgelopen weekend het tegendeel. Hij trok dit weekend namelijk de snelste sprint van de hele Premier League.

Sprintsnelheid Lukaku

Opta is hét bedrijf dat alle voetbalstatistieken bijhoudt. Zo ook de snelheden die spelers tijdens een wedstrijd bereiken, zo blijkt nu. De Sportsmail maakte het onderstaande sprint-tabelletje op basis van Opta-gegevens. Daaruit blijkt dat Lukaku met 21,5 mijl/u (omgerekend ruim 34 km/u), samen met Paul Pogba, de snelste van de Premier League was afgelopen weekend. Daarmee troeft hij echte snelheidsduivels als Walcott, Rashford en Zaha af en dat mogen we best verrassend noemen.

Reden genoeg voor alle verdedigers in de Premier League om extra bang te worden van de grote Belg, want het toont in ieder geval aan dat Lukaku niet alleen een aanspeelpunt is, maar ook erg bruikbaar is in de counter. Het belooft veel goeds voor United komend seizoen!

Wil jij aan je sprint werken zodat je net zo snel wordt of misschien wel sneller? Zo trainen sprintkanonnen als Aubameyang om hun snelheid te vergroten.